Bizz-E + Exact Online

Innovatieve Cloud koppeling voor data-uitwisseling

Rozis Bizz-E onliine EDI

Bizz-E + is een uitbreiding van Bizz-E, en biedt een zeer innovatieve integratie met online software.

  Bizz-E + de voordelen:
  eenvoudig online artikel- en orderdata uitwisselen
  kant en klare aansluiting met belangrijke (Europese) retailers
  niet meer handmatig data overnemen dus efficient en foutloos werken
  snel en eenvoudig beginnen, gemakkelijk uitbreidbaar
  betrouwbaar en veilig berichten uitwisselen door ervaren provider

Exact Online

Exact Online is de internetvariant van de bedrijfssoftware van Exact, softwareleverancier voor het MKB en accountancy. Exact Online is met boekhouden en CRM in 1 de basis van ieder gezond bedrijf. Daarnaast heeft Exact geïntegreerde pakketten voor mkb-ers in de productie, handel en zakelijke dienstverlening. Een Bizz-E account kan worden gekoppeld met een Exact Online account om met één druk op de knop artikeldata en orders uit te wisselen.

Koppeling

Rozis is Affiliate Partner van het https://apps.exactonline.com/nl/nl-NL/Apps?partnerName=rozis-bv&applicationName=bizz-e-online-e-business" target="_blank">Exact App Center. Dit betekent dat onze online EDI oplossing gekoppeld is aan Exact Online, voor het eenvoudig uitwisselen van order- en artikeldata. Bizz-E + kan berichten versturen naar, of ontvangen van handelspartners op basis van de order- en artikeldata die in Exact Online zijn aangemaakt of gewijzigd. Met een druk op de knop wisselt u automatisch artikeldata uit, evenals ingekomen orders. U kunt snel en foutloos werken, omdat handmatig data overnemen niet meer nodig is. Grootste voordeel is dat in Exact Online de orderstatus in de boekhouding automatisch bijgewerkt wordt. En ook hoeft het artikelbestand maar op één plaats ingevoerd en onderhouden te worden.

Details

Artikelen

Bizz-E vereist dat u de te verhandelen artikelen in Bizz-E opneemt. Op dat punt kunt u contact maken met Exact Online en de daar vastgelegde artikelen overnemen in Bizz-E. Wellicht dat u niet alle artikelen die in Exact Online zijn vastgelegd wilt verhandelen via Bizz-E. Daarom kunt u een selectie maken.

Mocht u wijzingen doorvoeren op artikelen in Exact Online (bijv. de prijs van een artikel wijzigt) dan kunt u deze opnieuw overnemen in Bizz-E. Een wijziging van artikelgegevens in Bizz-E heeft geen gevolgen voor de reeds bestaande berichten (order, pakbonnen en/of facturen). Alleen nieuwe berichten zullen gebruik maken van de gewijzigde artikelgegevens.

Orders, pakbonnen en facturen

De retailer stuurt een elektronische order. U krijgt hiervan een emailbericht (indien ingesteld). De order is zichtbaar in Bizz-E. U kunt deze order met een druk op de knop kopieren naar Exact Online. Vanaf dit punt kunt u in Exact Online datgene doen wat nodig is om uw order af te maken.

In Bizz-E zult u op een gegeven moment besluiten een pakbon te verzenden. U vult de pakbon zodanig in dat deze overeenkomt met hetgeen u hierover in Exact onine heeft vastgelegd. U neemt bijvoorbeeld het pakbonnummer en datum van levering over. Dit laatste is niet geautomatiseerd.

Vervolgens zult u in Bizz-E besluiten een factuur te verzenden. De factuur dient hetzelfde factuurnummer te hebben als vastgelegd in Exact Online. Het factuurnummer dient u over te nemen uit Exact Online. Ook dit is niet geautomatiseerd.

Er bestaat een mogelijkheid om in Bizz-E in te stellen wat het volgende pakbon- en factuurnummer moet worden. Dit kan u in een aantal gevallen helpen. Echter, als u facturen aanmaakt buiten Bizz-E om (dus in Exact Online) dan zult u altijd het juiste factuurnummer moeten overnemen uit Exact Online.