Bizz-E - Extra informatie

Kenmerken, tips, reviews

Rozis Bizz-E online EDI

Zelflerend EDI

Bizz-E is ontwikkeld volgens een uniek 'gaming' concept, waarbij het bereiken van steeds complexere 'levels' door gebruikers gemonitored en ondersteund wordt. Het grote voordeel hiervan is dat voor sporadisch gebruik eenvoudige functionaliteiten ter beschikking staan, en de complexere zich ontvouwen als u eraan toe bent.

Het EDI proces bestaat uit de ontvangst van een order, die na verwerking resulteert in het verzenden van een pakbon en factuur. Dit basis communicatieproces van EDI staat in het ontwerp van Bizz-E centraal, en maakt het gebruik zeer eenvoudig.

Complexere vormen van communicatie zijn in Bizz-E nog steeds goed mogelijk. Bij meer gevorderd gebruik kunt u bijvoorbeeld meerdere artikel(groep)en en partners invoeren en beheren, afwijkende data in pakbonnen gebruiken, of niet-een-op-een berichtstromen beheren.

Voordelen van online EDI

Wij bieden Bizz-E aan als online EDI oftewel 'Software-as-a-Service (SaaS). De voordelen hiervan zijn:
    een snelle, kant en klare oplossing
    geen hoge aanschafkosten en lange implementatietijd
    altijd en overal beschikbaar
    automatisch onderhoud en updates

EDI voor uw logistiek dienstverlener

U hoeft niet zelf de SSCC-codes aan uw pakbonnen toe te voegen. In Bizz-E kunt u voor uw transporteur en/of logistiek dienstverlener een apart subaccount aanmaken voor het gezamenlijk opstellen en versturen van SSCC pakbonnen (D01b Niveau 4) die voldoen aan de GS1 standaard voor LVB of DHZ. Zij doorlopen daarvoor bij ons een uitgebreid testtraject. In Bizz-E publiceren wij de partijen die deze 'gecertificeerde' EDI dienstverlening aan producenten kunnen leveren.

Online of mobiele verkoop

Bizz-E is als webshop of portal te gebruiken, waarbij de communicatie als EDI berichtuitwisseling plaatsvindt. Dit kan interessant zijn voor directe online verkoop aan consumenten, of voor uw vertegenwoordigers die onderweg zijn.

100% EDI voor retailers

Bizz-E heeft een uitgebreide BEHEER omgeving voor retailers. Daarmee is Bizz-E bijzonder geschikt voor het eenvoudig updaten van uw filiaal gegevens. Wijzigingen die u vastlegd kunt u met 1 muisklik publiceren aan alle bij u aangesloten leveranciers. Vraag ons gerust naar de details.

Alle voordelen van Bizz-E zetten wij voor u op een rij in onze whitepaper 100% EDI voor retailers.

Extra features

Meerdere gebruikers & rechten
Bizz-E kent voorzieningen waardoor er meerdere (externe) gebruikers gebruik van kunnen maken, zelfs tegelijkertijd. Gebruikers kunnen daarbij eigen rechten toegekend krijgen in het gebruik van de diverse funtionaliteiten van Bizz-E. Bijvoorbeeld pakbonnen worden vaak door verschillende bedrijfsonderdelen of door een externe logistiek dienstverlener afgehandeld. Een extra gebruikeraccount in Bizz-E is dan een uitkomst.
Automatisch artikeldata uploaden
U kunt gebruik maken van een additionele tool om al uw artikeldata automatisch in Bizz-E te importeren. Als u een omvangrijk artikelassortiment heeft, bespaart u hiermee veel tijd bij het handmatig invoeren van uw artikeldata.
NAW gegevens consumenten
Via Bizz-E kunnen ook NAW gegevens van consumenten in EDI berichten opgenomen worden. Zo kan rechtstreeks bij de consument afgeleverd worden, zonder dat het proces van bestellen, afleveren, factureren tussen leverancier en afnemer gewijzigd hoeft te worden.
SSCC-pakbonnen
Via Bizz-E zijn diverse oplossingen voor de uitwisseling van SSCC-pakbonnen te realiseren. Een voorbeeld is de toevoeging van SSCC-codes aan het pakbonbericht via handscanners.
Start & Help
Bizz-E is sterk zelflerend ontworpen. Volg de on-screen instructies om direct aan de slag te kunnen nadat u in uw Bizz-E account bent ingelogd. Bizz-E heeft verder een uitgebreide handleiding met gedetailleerde aanwijzingen over functies en praktisch gebruik. Ons zeer ervaren supportteam kan al uw overige vragen beantwoorden.
Retailer Nieuws
Belangrijke retailers met wie u via Bizz-E berichten uitwisselt, hebben in deze online omgeving de mogelijkheid u van nieuws te voorzien. Zo bent u niet alleen snel en gericht op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, maar worden deze meteen in uw EDI systeem geïmplementeerd.
Talen
Bizz-E is tweetalig. Zowel de gebruikers interface als de on-line Help zijn in het Nederlands en Engels beschikbaar.
Integratie met ServicePortal
Bizz-E is volledig geintegreerd met onze online ServicePortal, waar u extra services vindt, zoals de status van uw berichtenverkeer en uw supportaanvragen.