Nieuws

November 2018

AS/2 beveiligingsniveau RFC flink opgeschroefd

Alle hardware, software en netwerkverbindingen die binnen het Rozis Facilitair Centrum (RFC) voor EDIINT-berichtenverkeer ingezet worden, zijn in de laatste maanden vernieuwd. Een pittige operatie waarmee veiligheid en betrouwbaarheid van het berichtenverkeer weer aan de modernste vereisten voldoen.

De nieuwste versie van VLTrader is geïnstalleerd, voor betere encryptie en certificaten. De eerder gebruikte ADSL verbinding is vervangen door een snellere VDSL lijn. En ook is moderne en snellere hardware geplaatst, met betere redundancy voor automatische backup en uitwijk.

AS/2 is een manier van elektronisch communiceren waarbij toegang tot de server van de ontvanger nodig is, om direct bestanden te kunnen plaatsen en/of ophalen. Het vraagt daarom om strenge beveiliging. AS/2 is een vorm van EDIINT (EDI via het internet) voor geautomatiseerde point to point gegevensuitwisseling. AS/2 wordt voor veel van onze outsourcing-klanten ingezet. Ook onderhouden wij een gestaag groeiend netwerk van managed en beveiligde verbindingen, waar al onze klanten gebruik van (kunnen) maken. Met de update hebben we een professionele, concurrende omgeving gerealiseerd, en een investering gedaan in de toekomst van (uw) EDI berichtenverkeer.

Toptip - Oktober 2018

#2 Stick to the Standard

Het regent nieuwe uitwisselingsplatforms, ‘data delen’ initiatieven, bilaterale en branche ‘standaards’, en nieuwe online communicatietechnieken. Kan EDI dus naar de prullenbak?

EDI is in basis het meest uitgebreide en wereldwijd gebruikte stelsel van afspraken over de betekenis van data (voor geautomatiseerde communicatie). Dit kan in allerlei vormen toegepast worden, de meest bekende is EDIFACT, maar ook XML, Tradacom, en allerlei land- en branchevarianten. Voorstanders van nieuwe ontwikkelingen als API-connecties, SAAS, Cloudsharing, TradeCloud, Peppol, SALES, SUTC, SCSN, UBL enzovoort, claimen dat EDI daarmee op haar einde loopt. Maar API is bijvoorbeeld een techniek om toegang tot een database te krijgen, geen communicatie standaard, en zegt dus niets over wat uitgewisseld wordt. Dit is appels met peren vergelijken. Bij veel andere initiatieven wordt feitelijk het EDI-wiel opnieuw uitgevonden. Met name bij web technologieën is EDI onbekend. Helaas is het nogal tijdverspilling steeds weer opnieuw met elkaar afspraken te gaan maken over bijvoorbeeld codelijsten voor landen, adressen of verpakkingen. En dat voor elke nieuwe communicatiepartner. En UBL is wel een echte standaard, maar slechts voor een beperkt toepassingsgebied namelijk de overheid.

Ons advies is:
Raak niet bedolven onder de wildgroei aan communicatiemogelijkheden, ga niet mee in elke nieuwe hype, blijf om een uniforme uitwisselingsstandaard vragen. Kritische vraag bij elke nieuwe standaard, techniek of ontwikkeling zou moeten zijn: kan ik hiermee zoveel mogelijk van mijn communicatiepartners bereiken, en het liefst allemaal?

Kortom: blijf bij EDI, want EDI zal nog wel even duren.

Xchange sept 2018

Let op: BTW wijzigingen per 2019

Naar verwachting gaat op 1 januari 2019 de btw-wijziging van 6% naar 9% in. Dit brengt waarschijnlijk ook noodzakelijke wijzigingen in uw EDI-syteem met zich mee. Om deze tijdig te kunnen doorvoeren, moet een inventarisatie plaatsvinden van de door u gebruikte software(versie), eventuele klantspecifieke vertaalinstellingen en koppelingen met uw achterliggend ERP pakket. Dit vooronderzoek bieden wij aan voor € 275,-.


Als u zich nu alvast aanmeldt:
  • betaalt u een voordelige €250,-
  • heeft u voorrang bij het vooronderzoek en eventuele aanpassingen,
  • weet u tijdig wat er moet gebeuren om de BTW-wijziging in goede banen te leiden.
Dit vroegboekvoordeel geldt tot 30 november 2018.
Profiteer van ons vroegboekvoordeel, en stuur een email om u aan te melden »

Toptip - Juli 2018

#1 Een zorgeloze zomer tegemoet

Breng de GS1 standaarden voor producten, verpakkingen etc. ook bij uw kwaliteitsmanagement onder. Dit is onze eerste, zomerse EDI TopTip. Handhaving is zo gewaargeborgd, en uw EDI geregeld, ook tijdens de vakantieperiode. De verantwoordelijkheid voor de afhandeling en het beheer van uw EDI-berichtenverkeer draagt u tijdig aan vervangende medewerkers over. Extra voorbereiding of ondersteuning die u hierbij nodig heeft leveren wij u graag.

Extra ondersteuning nodig? Neem contact met ons op! »

Mei 2018

Warehousing efficiënter door realtime data

Het delen van realtime data in de logistieke keten wordt steeds belangrijker om de eindklant optimaal te kunnen bedienen. Warehouse Totaal april 2018 besteedt aandacht aan de stand van zaken, en heeft Rozis om haar mening gevraagd. Lees hier het artikel of kijk ook op www.warehousetotaal.nl.

logo biobeurs
Januari 2018

Bio-beurs met koninklijke opening

De Bio-beurs vond op 17 en 18 januari 2018 plaats in de Ijsselhallen in Zwolle. Bijzonder is dat de beurs officieel geopend werd door Koningin Maxima. De jaarlijkse vakbeurs voor de biologische sector trekt ruim 10.000 zakelijke bezoekers. Rozis heeft als exposant aan de beurs deelgenomen, omdat steeds meer bedrijven in de biologische sector geinteresseerd zijn in het gebruik van EDI-oplossingen voor hun handelsprocessen.

#
Oktober 2017

Bizz-E analyseert afnametrends

Voor handelspartners die met Albert Heijn VMI berichten uitwisselen, is een nieuwe Bizz-E Gold plugin ontwikkeld. De plugin gebruikt de uitgewisselde Inventory Reports gegevens voor een rapportage over verwachte afnametrends per artikel. Leveranciers kunnen hiermee betere beslissingen nemen voor het plannen en aansturen van productie en logistiek. De plugin is ontwikkeld op verzoek van en in gebruik bij Danerolles.